Kimono's: Schitteren op feestjes of Chic loungen!

0 berichten

De kimono is terug van nooit weggeweest - heb jij er ook één nodig? (Spoiler alert: 'Ja' natuurlijk!)

De Japanse kimono in huidige vorm vind haar oorsprong in de 14e eeuw, dat gaat wel iets verder terug dan vintage! Leuk feitje: Kimono betekend eigenlijk 'hetgeen iemand draagt' en komt daarom ook in vele variaties: van kort tot ver over de grond slepend. De wijdvallende mouwen zijn echte showstoppers. Een kimono kan je open dragen of gesloten met riem: de obi. We spoelen een paar eeuw verder naar de 20e eeuw: hoe wij de kimono vooral kennen!

De kimono is door de jaren heen regelmatig in, uit en weer terug in de mode gekomen. In de jaren '20 werd ze rustig gedragen over een flapperjurk heen voor de perfecte Roaring Twenties look. In de jaren '40 waren Aziatische elementen populair waardoor de kimono in de fourties niet mochten ontbreken en in de Seventies kwamen ze nog een keer terug, toen alles mystiek en mysterieus hip & happening in 70's fashion was.

Waarom ben jij verliefd op de kimono: om comfortabel de show te stelen bij elk feestje? Of om superchic te loungen in huis? Reden genoeg om een complete collectie te hebben!

Kimono's zijn net zo veelzijdig als dat ze adembenemend zijn. Ga je voor de  vintage glam-look? Dan word je vast meteen verliefd op de kimono's van Unique Vintage! Past een wat alternatiever en duisterder Witchy Chic model beter bij je? In dat geval kunnen de kimono's van Killstar per direct bovenaan je verlanglijstje!

Kleed jij je altijd alsof het je laatste dag is en verslaafd aan bewonderende blikken en complimenten? Met de Birth of Venus-kimono van Arratta zijn ze gegarandeerd! Ook met het Canadese Market of Stars draag jij niet alleen een kunstwerk, jij bent het kunstwerk :)

One Hundred Stars heeft niet alleen exotische kimono's met ooievaren en bloesems, zelfs bijpassende broeken: zo steel jij zeker het meest comfortabel de show!

Als je na een lange dag fantastische looks tentoonstellen moe bent en lekker wilt bankhangen staat de Celestial Kimono van Fable England voor je klaar. 

Je snapt het al: de spoiler had gelijk!

Laat ons iets horen

Alle blogcommentaren worden gecontroleerd voorafgaand aan publicatie
You have successfully subscribed!
This email has been registered