Miss Pinup Benelux 2019: Het Verslag

0 berichten

Miss Pinup Benelux

Het begin

Het was puur hoe het moest zijn: nadat Miss Sugarcoated herself Vivian 3e was geworden op de Viva Las Vegas verkiezing, kwam thuis het lightbulb moment. Waarom niet gewoon in ons eigen kikkerlandje? De partner in crime was in Succubus snel gevonden: 2 bedrijven die dagelijks bezig zijn met waar Miss Pinup voor staat: het vieren van de vrouwelijkheid! De eisen om mee te doen waren simpel: maat, leeftijd én geslacht maakt niet uit: humor, stijl, passie voor Pinup en een tikje zelfspot des te meer ;)

De voorrondes

Gelijk al werd er enthousiast ingeschreven, met een opvallend hoog aantal op het allerlaatste moment ;) Maar moesten de dames zich nog bewijzen, in een van de 5 voorrondes. Elke voorronde weer had zijn eigen charmes en bijzondere locaties:

Classic Job Oldtimer Garage/Showroom in Dalfsen
Succubus.nl Showroom in Wormerveer
Tiki’s Tiki Bar in Rotterdam
Tom’s American Diner in Roosendaal
Flamingo Bar in Antwerpen

Eén ding was overal: zenuwen... En haarspray ;) Uit 165 inschrijvingen en 5 voorrondes kwamen 13 finalisten voort uit Nederland en België. Trots als een pauw al, maar toen hadden deze toppers ook ineens uitzicht op de kroon:

Mrs Crimson Kitty
Miss Velvet Storm
Lovely Ariane
Joséphine de Bonbonnière
Foxy Sjharlie
Suzie Sew
Missy Ody
Rosalynn Vintage
Loulou La Belle
Miss Justine Rouge
Mean Missy
Miss Jekyll and Hyde
DeeDee Chérie

De finale

Na maanden voorbereiding was het op 29 maart eindelijk zover: de finale! 13 prachtige dames, die ondanks hun gierende zenuwen helemaal klaar zijn om alles te geven. En dan bedoelen we ook ALLES!

De pret begint ’s middags al in de adembenemende locatie De Avenue in Breda, wanneer de dames aankomen om een oefenrondje te doen en natuurlijk om te tutten. Tutten voor pro’s natuurlijk, met een backstage area vol met koffers, beautycases en... een doodskist. Doodskist? Ja, ook qua decors doen de finalisten niet onder aan Broadway! Complete backdrops, koeien, strandballen, pluimen en veertjes, het gemiddeld boudoir was jaloers geweest. En excuses aan de planeet, want met zoveel haarspray moet er wel een nieuw gat in de ozonlaag ontstaan zijn! Maar wat zagen de dames er dan ook mooi uit...

Ook het publiek zag eruit om door aan ringetje halen: dames in Vavavoom pencil of bepetticoatte swingjurken, heren strak in pak, alles ertussenin en omgewisseld! Iedereen is dan ook helemaal klaar om gefotografeerd te worden door onze even enthousiaste fotografen.

Terwijl de finalisten backstage op hun podiumtijd wachten wordt het publiek verrast met de meest welgemeende, tot in de puntjes voorbereide acts. Dit hadden de dames zelf ook nooit verwacht toen ze zich inschreven! Stuk voor stuk kregen ze het publiek helemaal met zich mee, met de gepaste oehh, ahhh en gefluit als er weer een handschoen door de lucht vloog, lachsalvo’s en verbaasde (en laten we eerlijk wezen: verlekkerde) blikken ;)

Na 13 zinderende acts had de jury de loodzware taak om te kiezen. Want ja, waar beoordeel je op? Na een pittig overleg kwam het hoge woord er dan eindelijk uit: de top 3!

1e plaats:. Rosalynn Vintage 
2e plaats: Joséphine de Bonbonnière
3e plaats: Suzie Sew

De felbegeerde kroon, maar ook de prijzen waren om te kwijlen:
1e plaats:€500,- Succubus.nl Shoptegoed + Sugarcoated Experience twv €499 + €500 Collectif shoptegoed
2e plaats: €250 Collectif shoptegoed
3e plaats: €100 Collectif shoptegoed

Je ziet het al: Collectif was zo enthousiast dat ze maar al te graag hoofdsponsor werden van de finale!

Eenmaal van het podium af komen alle emoties vrij. Er wordt gelachen, er wordt een traantje weggepinkt en vooral veel liefde gedeeld. Want een van onze favoriete dingen aan deze verkiezing was hoe ondersteunend (‘ja hoor, ik neem wel een boor voor je mee’) en aanmoedigend (‘jullie kunnen het!’) deze geweldige groep vrouwen wel niet met elkaar was, ook al hadden ze geen finaleplaats gehaald. Een oprecht stukje kameraadschap die we hopen volgend jaar weer te beleven!

Want inderdaad: Miss Pinup Benelux 2020 is een feit! Kijk hier voor alle info en jawel: deelnemers van vorig jaar mogen gewoon nog een kans wagen :)

Genoten van al die schitterende foto's? Daar mogen we onze top-fotografen voor bedanken!

Shirley van der Sluys 
Frans de Winter 
Eva Schweizer 
Peter Kerkhoff 

 

En natuurlijk aan onze fantastische jury, wiens taak wij niet benijdden:

Laat ons iets horen

Alle blogcommentaren worden gecontroleerd voorafgaand aan publicatie
You have successfully subscribed!
This email has been registered