Weinig merken zijn zo geliefd door zoveel subculturen en generaties: Dr. Martens!

Maatinformatie

Alle voeten zijn anders! Wij meten zelf de binnenzooltjes op van alle modellen, waarvan je de lengtes terugvindt In onze maattabel. Dit is dus niet de lengte van de voet, je hebt bewegingsruimte nodig.

Zit je tussen 2 maten in? Dan is de grotere maat met een zooltje prettiger. Liever passen? Kom langs in onze winkel in Assendelft, waar je onze hele collectie kan proberen!

Sommige fans zullen schoenen hebben met alleen UK maten erop. Wij verkopen de schoenen in EU maten, die corresponderen met de volgende UK maten:

 EU 36 UK 3 US Dames 5
 EU 37 UK 4 US Dames 6
 EU 38 UK 5 US Dames 7
 EU 39 UK 6 US Dames 8 - US Heren 7
 EU 40 UK 6,5 US Dames 8,5 - US Heren 7,5
 EU 41 UK 7 US Dames 9 - US Heren 8
 EU 42 UK 8 US Dames 10 - US Heren 9
 EU 43 UK 9 US Dames 11 - US Heren 10
 EU 44 UK 9,5 US Heren 10,5
 EU 45 UK 10 US Heren 11
 EU 46 UK 11  US Heren 12

Inlopen

Niet voor niets zeggen we ‘eenmaal ingelopen wil je niks anders’! Dr. Martens is gemaakt van kwalitatief hoge maar stugge materialen, waardoor inlopen vaak een must is. Hoelang deze periode is verschilt voor iedereen. Want ja, hoeveel loop je, hoe gevoelig zijn jouw voeten, wat ben je gewend? 

Tips om jouw Docs in te lopen:

  • Heb geduld: Beweeg er de eerste dag een kwartiertje in en bouw het op.
  • Draag dikke sokken waardoor je minder wrijving krijgt. Vergeet niet de veters wat wijder te zetten om te voorkomen dat je voet afknelt.
  • Ken je jouw gevoelige plekken of voel je het schuren? Blaarpleisters zijn goed om blaren te voorkomen.
  • Voelt het leer net te strak (daarmee bedoelen we dus niet een te kleine maat)? Loop ze dan in met sokken die je vochtig hebt gemaakt met lauwwarm water, waardoor het leer uit gaat zetten.

Wil je minder inlopen? Kies dan voor het opvallend zachte Virginia leder, je weet niet wat je voelt!

Materialen en onderhoud

Onze meeste Docs zijn gemaakt van runderleder, die voornamelijk afkomstig zijn uit Noord- en Zuid Amerika (volgens de Dr. Martens website  ‘de grootste rundvleesproducerende regio‘s ter wereld en ze hebben als zodanig een van ‘s werelds hoogste normen op het gebied van veehouderij en dierenwelzijn’). Omdat Docs vaak van natuurmaterialen gemaakt zijn kunnen er  lichte verschillen zijn in kleur, patronen en prints. Zo zijn ze nog individueler en specialer!

Vegan: Staat er Vegan in de naam? Dan is het artikel 100% diervrij!

Lak: Vroeger voor schoolschoentjes, tegenwoordig stoer en verleidelijk: patent lak! Lak is wel gevoeliger voor krassen en ook kreukjes zijn normaal, omdat lak niet soepeler wordt.

Speciaal voor het onderhoud van Dr. Martens verkopen wij Wonderbalsem: een natuurlijk en synthetische was die speciaal is ontwikkeld om het leer te voeden, te verzorgen en te beschermen. De formule houdt de meeste leersoorten zacht en soepel zonder oppoetsen.

  • Wrijf een beetje Wonderbalsem aan de buitenkant van je laars om het leer zachter te maken
  • Dit middel geeft je schoenen een beschermende laag en een subtiele glans
  • Te gebruiken op alle leersoorten behalve suède
  • Oppoetsen is niet nodig

Docs zijn wel echte werkpaarden en geen showpony’s: kreukjes waar de schoen vouwt horen erbij. Heb je binnen 6 maanden na aankoop problemen? Neem dan contact met ons op op service@succubus.nl

Niet voor niets is Dr. Martens iconisch! Heb jij als echte Doc-fan nog tips of trucs? Deel ze op service@succubus.nl en wij zetten ze erbij!

You have successfully subscribed!
This email has been registered